Zorgvuldig uit elkaar Of
herstel van jullie onderlinge relatie

met aandacht voor een ieder zijn belangen
EMOTIONEEL EN FINANCIEEL

Wij willen scheiden

Jullie zijn er over uit dat je uit elkaar gaat. Nu moet er een hoop besloten en op papier gezet worden voordat jullie officieel zijn gescheiden.

We willen een betere relatie

De verhoudingen zijn verstoord. En die wil je graag herstellen. Maar dat is lastig. Juist daarom is een goed gesprek met een mediator erbij een goed idee. Voor een betere onderlinge relatie en heldere afspraken.

de familiebanden herstellen

IMG_6672

Als partners kun je uit elkaar, maar van je familie kun je niet scheiden. Je blijft familie. Daarom juist kan een goed gesprek met elkaar over wat is voorgevallen voor alle betrokkenen een mooie nieuwe start zijn.
Om niet te vervallen in oude patronen is het voor iedereen fijn als dit onder de begeleiding van een mediator gebeurt. Iemand die ervoor zorgt dat iedereen zicht gehoord voelt.

Van partners naar ex-partners

Een scheidingsmediation helpt jullie bij het maken van afspraken die specifiek op jullie situatie is afgestemd. Met aandacht voor de belangen van alle belanghebbenden. Dus ook voor de kinderen.
Echtscheiding is nooit gemakkelijk. Het veroorzaakt stress voor elk gezinslid en raakt zaken waar het gezin veel om geeft. Emoties worden versterkt door angst, gebrek aan controle, miscommunicatie en wantrouwen tussen echtgenoten. Een traditionele juridische proces maakt de negatieve aspecten vaak alleen maar erger.
Echtscheidings- en gezinsbemiddeling is een vertrouwelijk proces waarbij een neutrale derde partij besprekingen tussen echtgenoten vergemakkelijkt om een overeenkomst te bereiken op basis van hun individuele omstandigheden. 
Mediation biedt partners een veilige, privéomgeving waar ze hun individuele behoeften kunnen uiten en samen hun eigen oplossingen voor de toekomst kunnen ontwerpen. Immers, zodra de scheiding definitief is, zijn de betrokken partners degenen die moeten leven met de uitkomst van hun beslissingen. 
En – als kinderen deel uit maken van uw gezin – ruime aandacht voor hun situatie. Wat betekent de scheiding voor hen. En hoe kunnen voor hen duurzame afspraken worden gemaakt. Want hoewel een scheiding voor kinderen ook een nare ervaring is, bepaalt de manier van scheiden vaak hoe naar kinderen dit later met zich meedragen. Het is de verantwoordelijkheid van beide partners om aan de belangen van de kinderen te denken. Nu en in de toekomst. Bij mij zijn ook kindercoaches aangesloten welke indien nodig ingezet kunnen worden.

Wij willen scheiden

Jullie zijn er over uit dat je uit elkaar gaat. Nu moet er een hoop besloten en op papier gezet worden voordat jullie officieel zijn gescheiden ....

Ik wil scheiden

Alleen kun je niet getrouwd zijn. Dus als een van jullie écht niet meer verder wil, zal de ander hier zich bij moeten neerleggen. Hoe moeilijk dit ook is. Voorkom een nare afwikkeling van jullie relatie en regel het via mediation...

Ik wil advies

Als je jullie scheiding aan het regelen zijn, kan het zo zijn dat de behoefte hebt aan een second opinion. Over de verdeling van jullie vermogen, hoeveel alimentatie redelijk is of een andere vraag...

Vragen over...

Kan ik in ons huis blijven wonen ? Wat voor afspraken moeten we maken over de kinderen ? Hoe moet ons vermogen verdeeld worden ? Op welk deel van het pensioen heb ik recht ? Allemaal vragen waarop je graag antwoord wil...

Over mij

Ik ben André van der Veen, woonachtig in Lansingerland en vind mediation een prachtige oplossing om twee partners weer echt met elkaar te laten communiceren. Naar elkaar te luisteren met als doel de ander te begrijpen. Van 2 monologen naar een prachtige dialoog. Samen op zoek te gaan naar een oplossing voor jullie situatie.
Op het moment dat die dialoog ontstaat is het mogelijk resultaten te bereiken die beter zijn dan beide partners zich van tevoren hadden voorgesteld. 1+1 is dan altijd meer dan 2, soms 3 en soms zelfs 10…

Ik beoefen dit prachtige vak al jaren zodat ik getuige mag zijn van dit prachtige proces. En wil jullie graag begeleiden om dit ook zo te ervaren..

Zelf ben ik opgeleid als Registeraccountant en me getraind in mediation-vaardigheden. Als Familiemediator en als Register Financieel Scheidingsadviseur. Dus in jullie scheiding krijgen jullie het beste van de 2 componenten in een scheiding. Emotioneel goed uit elkaar gaan en financieel de zaken zo optimaal voor elkaar te regelen. Met aandacht voor behoeftes nu en in de toekomst. Voor jullie en je kinderen.

Hoewel ik gespecialiseerd ben in complexe verdelingsvraagstukken, kunt je uiteraard ook bij mij terecht als jullie situatie minder complex is. Maar met de zekerheid dat het goed en toekomstvast op papier staat.

Diensten

Ik kan jullie ondersteunen in deze verwarrende tijd door stil te staan bij een ieder zijn emoties en belangen voor de toekomst. En op het moment dat jullie begrip krijgen voor elkaars beleving en wensen, is het mijn ervaring, dat jullie zelf goed in staat zijn duurzame, gedragen afspraken met elkaar te maken. Want er zijn nogal wat zaken waar je over na moet denken. Meer dan je nu voor ogen hebt. Ik kan jullie rustig uitleggen wat jullie situatie is, wat er mogelijk is en zo toewerken naar de afspraken die jullie gaan vastleggen na jullie relatie.

Werkwijze

Mijn motivatie is om partners zó te begeleiden in een scheiding dat beiden het gevoel hebben dat ze verder kunnen. Dat er duurzame en gedragen afspraken worden gemaakt. En niet dat je achteraf toch een ‘vervelend gevoel’ aan het maken van de afspraken hebt overgehouden. Of dat je bepaalde zaken tóch had moeten bespreken. Hiervoor wil ik met jullie aan de slag. Met oog voor de belangen voor allebei. Emotionele- én financiële belangen. Zeker als jullie het nodige bezit (huis, eigen onderneming, pensioen) moeten verdelen is het inschakelen van een mediator met kennis op dat vlak verstandig. Ook met het oog op de consequenties in je belastingaangifte. Mijn ervaring is dat veel scheidende partners hier keuzes maken die ze achteraf graag anders hadden gezien.

Aanpak

Ik ben naast een ervaren MFN Register Mediator en geaccrediteerd Familie-Mediator ook Registeraccountant en als Register Financieel Echtscheidingsadviseur opgeleid. Ik zie een scheidingsmediation als compleet pakket. Van aandacht voor de beleving van het uit elkaar gaan, het verdelen van jullie bezittingen, het maken van financiële afspraken, opstellen van het convenant wat je bij de rechtbank moet indienen tot het doen van belastingaangifte in het jaar dat jullie scheiden. Het hele pakket. Uiteraard kunnen jullie zelf ervoor kiezen waar ik jullie bij ga ondersteunen, maar voor hele traject ben ik deskundig. En ik werk samen met kindercoaches, juristen, belastingadviseurs, taxateurs of hypotheekadviseurs op het moment dat hele specifieke deskundigheid noodzakelijk of wenselijk is. Daarom werk ik niet met pakketprijzen voor een mediation omdat vooraf nooit duidelijk is wat allemaal besproken gaat worden. Uiteraard geef ik jullie na het kennismakingsgesprek een eerlijke indicatie van de aantal gesprekken en werkzaamheden waar jullie rekening mee moeten houden. Mijn ervaring is dat deze aanpak niet duurder is en een eerlijke afspiegeling van waar we mee aan de slag zijn gegaan. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Contact

Neem contact op om te bespreken wat de beste aanpak voor jullie scheiding is

Telefonisch of via een e-mail kan ik je toelichten wat voor stappen jullie moeten nemen om te kunnen scheiden. Dit begint – na ons allereerste contact – altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie beiden.
Daarbij leg ik uit wat jullie van mij mogen verwachten, maar ook wat van jullie verwacht wordt. En maken we kennis, want er moet sprake zijn van enige ‘klik’ om dit gezamenlijk tot een succesvol einde te brengen.

De Familiemediator
Mediation Centrum Lansingerland
Tobias Asserlaan 3
Bergschenhoek | Lansingerland

06 - 8339 5122

Contactformulier

[contact-form-7 id="166" title="Contactformulier 1"]