Over mij

Ik ben André van der Veen, woonachtig in Lansingerland en vind mediation een prachtige oplossing om twee partners weer echt met elkaar te laten communiceren. Naar elkaar te luisteren met als doel de ander te begrijpen. Van 2 monologen naar een prachtige dialoog. Samen op zoek te gaan naar een oplossing voor jullie situatie.
Op het moment dat die dialoog ontstaat is het mogelijk resultaten te bereiken die beter zijn dan beide partners zich van tevoren hadden voorgesteld. 1+1 is dan altijd meer dan 2, soms 3 en soms zelfs 10…

Ik beoefen dit prachtige vak al jaren zodat ik getuige mag zijn van dit prachtige proces. En wil jullie graag begeleiden om dit ook zo te ervaren..

Zelf ben ik opgeleid als Registeraccountant en me getraind in mediation-vaardigheden. Als Familiemediator en als Register Financieel Scheidingsadviseur. Dus in jullie scheiding krijgen jullie het beste van de 2 componenten in een scheiding. Emotioneel goed uit elkaar gaan en financieel de zaken zo optimaal voor elkaar te regelen. Met aandacht voor behoeftes nu en in de toekomst. Voor jullie en je kinderen.

Hoewel ik gespecialiseerd ben in complexe verdelingsvraagstukken, kunt je uiteraard ook bij mij terecht als jullie situatie minder complex is. Maar met de zekerheid dat het goed en toekomstvast op papier staat.

Diensten

Ik kan jullie ondersteunen in deze verwarrende tijd door stil te staan bij een ieder zijn emoties en belangen voor de toekomst. En op het moment dat jullie begrip krijgen voor elkaars beleving en wensen, is het mijn ervaring, dat jullie zelf goed in staat zijn duurzame, gedragen afspraken met elkaar te maken. Want er zijn nogal wat zaken waar je over na moet denken. Meer dan je nu voor ogen hebt. Ik kan jullie rustig uitleggen wat jullie situatie is, wat er mogelijk is en zo toewerken naar de afspraken die jullie gaan vastleggen na jullie relatie.

Werkwijze

Mijn motivatie is om partners zó te begeleiden in een scheiding dat beiden het gevoel hebben dat ze verder kunnen. Dat er duurzame en gedragen afspraken worden gemaakt. En niet dat je achteraf toch een ‘vervelend gevoel’ aan het maken van de afspraken hebt overgehouden. Of dat je bepaalde zaken tóch had moeten bespreken. Hiervoor wil ik met jullie aan de slag. Met oog voor de belangen voor allebei. Emotionele- én financiële belangen. Zeker als jullie het nodige bezit (huis, eigen onderneming, pensioen) moeten verdelen is het inschakelen van een mediator met kennis op dat vlak verstandig. Ook met het oog op de consequenties in je belastingaangifte. Mijn ervaring is dat veel scheidende partners hier keuzes maken die ze achteraf graag anders hadden gezien.

Aanpak

Ik ben naast een ervaren MFN Register Mediator en geaccrediteerd Familie-Mediator ook Registeraccountant en als Register Financieel Echtscheidingsadviseur opgeleid. Ik zie een scheidingsmediation als compleet pakket. Van aandacht voor de beleving van het uit elkaar gaan, het verdelen van jullie bezittingen, het maken van financiële afspraken, opstellen van het convenant wat je bij de rechtbank moet indienen tot het doen van belastingaangifte in het jaar dat jullie scheiden. Het hele pakket. Uiteraard kunnen jullie zelf ervoor kiezen waar ik jullie bij ga ondersteunen, maar voor hele traject ben ik deskundig. En ik werk samen met kindercoaches, juristen, belastingadviseurs, taxateurs of hypotheekadviseurs op het moment dat hele specifieke deskundigheid noodzakelijk of wenselijk is. Daarom werk ik niet met pakketprijzen voor een mediation omdat vooraf nooit duidelijk is wat allemaal besproken gaat worden. Uiteraard geef ik jullie na het kennismakingsgesprek een eerlijke indicatie van de aantal gesprekken en werkzaamheden waar jullie rekening mee moeten houden. Mijn ervaring is dat deze aanpak niet duurder is en een eerlijke afspiegeling van waar we mee aan de slag zijn gegaan. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.