Ik WIL advies of second opinion
Je zit in een scheiding en je zou graag advies of een second opinion willen hebben om er zeker van te zijn dat je akkoord gaat met goede afspraken.
Eens gemaakte afspraken kunnen vaak niet teruggedraaid worden. Een overeenkomst is een overeenkomst. Alleen als jullie iets afspreken wat wettelijk niet mag of er komen nieuwe feiten aan het licht, is een overeenkomst vernietigbaar bij de rechter.
Beter is gelijk de juiste afspraken op papier te zetten. Een veel zaken zijn best complex: alimentatieberekening, vermogensverdeling, hoe om te gaan met een eigen zaak ? Dan kan ik je mogelijk meer comfort bieden over de juistheid en redelijkheid van deze afspraken.
Bel me vrijblijvend om te bespreken hoe dit aan te pakken ?
Wie kan waar wonen
Het is vaak vooraf lastig om te zeggen wie, waar kan wonen. Uitgangspunt is wat jullie zelf willen. Daarna is het de vraag wat er mogelijk is. Is er overwaarde in het huis ? Spaargeld ? Genoeg inkomen ? Een ding moet je onthouden: met ongeveer dezelfde salarissen moeten nu 2 huizen betaald worden. Koop en/of huur...
Afspraken over de kinderen
Als jullie minderjarige kinderen hebben, ben je wettelijk verplicht de afspraken hierover vast te leggen in een ouderschapsplan. Maar wat leg je hier in vast ? Wie welke dagen voor de kinderen zorgt, waar ze de kerstdagen zijn, hoe lang met wie op vakantie en nog veel meer. Ook zul je allebeide moeten meebetalen aan de kosten van jullie kinderen....
Bezitting en schulden
Getrouwd in gemeenschap van goederen = ieder recht op 50% ? In principe wel. Maar welke 50% krijgt wie? Mijn uitgangspunt is weer wat jullie zelf voor de toekomst willen. Als je wil halen waar je 'recht' op hebt, dan adviseer ik je een goede scheidingsadvocaat te nemen. Willen jullie er samen uitkomen, met oog voor elkaars belangen - en dat van de kinderen. Dan kan ik jullie door dit lastige proces loodsen.
Opgebouwd pensioen
Het mooie van afspraken over pensioen, is dat je hier veel over af kunt spreken. Maar daar zitten vaak wel fiscale consequenties aan vast. Nu en in de toekomst. En omdat dit vaak over een groot bedrag gaat wat jullie voor je toekomstige oude-dags-inkomen moeten verdelen is het belangrijk een mediator te zoeken met verstand van zaken rond dit onderwerp.